keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

Päin puuta

En nyt vaan malta olla kokeilematta, vaikka onhan nämä kai aloittelijalle aika vaikeita, dropsin tunikamekkoja siis. Myssyjä ja pipoja tein paljon ja vain huomatakseni, että ulkona ollaan reippaasti plussan puolella! Pitäisi kai laittaa niistäkin kuvaa jossain välissä. Yhtä värkkään vieläkin kovalla kiireellä, että ehtisi edes muutaman päivän sitä pitää.


Saiskos joltain kokeneemmalta apua? Tuossa alla on tuon alemman mekon kaavio. En ole aikaisemmin noita kaavioita lukenut, joten heräsi muutama kysymys. Tuon M1 kaavion mukaan minun täytyisi neuloa ensin kaksi kierrosta oikeaa. Sitten kolmannella kierroksella neuloa 4 x kaksi silmukkaa oikein yhteen. Ymmärsinkö oikein? Tuo 0 tarkoittaa 1 langankiertoa kahden silmukan välissä. Teenkö siis heti neljännen "kaksi s oikein yhteen" jälkeen langankierron ja sen jälkeen neulon yhden oikein, jonka jälkeen taas langankierto jne.?
Ja sitten vielä sellainen kysymys, että kun olen neulonut tuon kaavion rivin loppuun (4 x kaksi s oikein yhteen, langankierrot ja taas 4 x kaksi s oikein yhteen) niin miten tästä jatkan? Luenko kaavion samaa riviä taas alusta (eli aloitan taas 4 x kaksi s oikein yhteen) vai onko tarkoitettu että jatkan langankierroilla ikään kuin vuorotellen?


Jos joku ymmärsi ja vielä jaksaa vastata niin nostan kyllä hattua ;)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Teen myös yhtä pitsitoppia dropsin sivuilta napatulta ohjeelta. Tuo kaavio näyttää kyllä paljon epäselvemmältä... Öh, eli ensin juu 4 x 2s oikein yhteen. Ymmärsin tuon langankierron tekemisen samalla lailla kuin sinä. Ja sitten toistat yhtä riviä kaaviossa aina kerroksen loppuun. Kannattaa varmaan tehdä mallikappale tuosta yhdestä mallikerrasta, jos on epävarmuutta asiasta.

Soile kirjoitti...

Kummallisen näköinen kaavio. Yleensä langankierto merkitään omaan ruutuunsa eikä ruutujen väliin.

Mutta kyllä se siltä näyttää että ensin tehdään 4x2yht kavennus, sitten langankiertoa ja 1 oikein kuusi kertaa (jos oikein tihrustin.) ja lopuksi ne 4x 2 yhteen. Ja kun kerrokset on tehty niin aloitetaan alusta. Mutta se mikä eniten hämää on se että silmukoita näkyy vähenevän matkan varrella? Ja mallikertaa pitäisi toistaa x kertaa. Kantsii tehdä se mallititlkku ensin!

helmineiti kirjoitti...

Olipas kiva huomata, että olitte jaksaneet paneutua tekstiini :)

manna: Mallitilkku varmaan kannattaisi tosiaan tehdä. Hyvä sentään, että samalla tavalla tajutaan tuo ohje.

soile: Minustakin tuo oli vähän kummallinen ja vaikeaselkoinen, mutta ajattelin sen johtuvan ihan kokemattomuudestani lukea kaavioita. Tuo M1 kohta tehdään vain yhden kerran eli silloin kai ei haittaa vaikka silmukoita väheneekin jonkin verran, koska sen jälkeen siirrytään tuohon M2 kohtaan. Jota sitten taas toistetaan useamman kerran. Ainakin näin sen ymmärsin.

Soile kirjoitti...

mulle jäi tää pyörimään päähän.

Siis jos sitä alhaalta katsottuna tehdään kerran ja ylenpää kuviota toistetaan niin sittenhän mitään ongelmaa ei ole koska siinä mallikerrassa silmukat eivät vähene.

sitä vaan toistat tarvittavan määrän, niin hyvä tulee!

Anonyymi kirjoitti...

soile: Täytyypi kokeilla. :) Miten musta tuntuu, että tämä on taas niitä projekteja joita puretaan vähän ajan päästä...